De diervoedersector, een dynamische sector

Werk

Zoek je een boeiende studie met goede vooruitzichten op een interessante baan bij bedrijven, die vaak internationaal actief zijn? Of bij vooraanstaande onderzoeksinstellingen? Kies dan voor een studie diervoeding en veehouderij.

De Nederlands diervoederindustrie en de onderzoeksinstellingen op diervoedingsgebied verwelkomen graag afgestudeerden op dit terrein. Jaarlijks is de mengvoerafzet in Nederland circa 12 miljoen ton. De grondstoffen hiervoor zijn afkomstig uit binnen- en buitenland. De diervoederindustrie gebruikt meer dan 300 verschillende grondstoffen. Verreweg de grootste volumes bestaan uit co-producten en primaire grondstoffen. De gebruikte grondstoffen komen voor het grootste deel uit Europa, maar er worden ook producten van overzee gebruikt.

Zaken als verduurzaming grondstoffen, voedselveiligheid en sluiten kringlopen in de veehouderij worden steeds belangrijker. Deze ontwikkelingen leiden tot diepgaand onderzoek en hoge kwaliteitseisen. De bedrijfsomvang neemt toe en veel bedrijven zijn internationaal actief. Er ontstaan vormen van samenwerking tussen bedrijven. Bijvoorbeeld op het gebied van inkoop, kwaliteitszorg, merkenbeleid, export, transport, onderzoek en productontwikkeling.

Scroll naar boven