Beurs

BSD-studiebeurs (HBO)

De stichting wil graag gemotiveerde hbo-studenten ondersteunen met de BSD-studiebeurs (hbo). Met deze beurs hoopt de stichting bij te kunnen dragen aan het verbreden van het netwerk van de studenten. De beurs kan besteed worden aan extra curriculaire activiteiten. Het doel is om zoveel mogelijk hbo-studenten te bereiken en enthousiasmeren voor de Nederlandse diervoedersector met het liefst de voorkeur voor varkens- en pluimveevoeding. Daarnaast heeft de beurs ook ten doel om studenten kennis te laten maken met de functies binnen de diervoedersector.

Studenten van agrarische Hogescholen –  zoals HAS green academy, Aeres Hogeschool Dronten, Van Hall Larenstein Leeuwarden & Velp – die hun toekomst zien in de diervoedersector en een afstudeerrichting diervoeding (gaan) volgen, komen in aanmerking voor BSD-studiebeurs voor diervoedingsstudie gerelateerde activiteiten. 

De beurs bestaat uit een bedrag van maximaal € 1000,- voor hbo-studenten die hun toekomst zien in de diervoedersector en/of willen doorstromen naar Wageningen Universiteit (WUR) om daar de master Animal Science te volgen. 

Diervoedingsstudie gerelateerde activiteiten
Het is een voordeel als een student bij inschrijving al weet voor welk(e) activiteit(en) de beurs ingezet kan worden. Hoe concreter de motivatiebrief, hoe groter de kans is dat de student wordt uitgekozen voor een beurs. Daarom is het van belang dat de student ook aangeeft waarom hij of zij wil gaan werken in de diervoedersector of waarom de student de master Animal Science met de specialisatie Animal Nutrition wil gaan volgen op de WUR.

Bij het indienen van het formulier voor de extra curriculaire activiteit moet ook duidelijk naar voren komen waarom deze activiteit de hbo-student verder gaat helpen bij een toekomstige baan in de diervoedersector. 

Voorbeelden van extra curriculaire activiteiten die in het verleden zijn goedgekeurd door het bestuur zijn: 

  • Cursussen bij Schothorst Feed Research (SFR) zoals ‘Pluimveevoeding voor de Nutritionist’ of ‘Varkens- en pluimveevoeding: basisprincipes’
  • Cursussen bij Feed Design Lab (FDL) zoals: ‘Introductie in de mengvoedertechnologie’
  • Diervoeding gerelateerde symposiums binnen en buitenland zoals: ESPN European Symposium on Poultry Nutrition
  • Diervoeding gerelateerde congressen zoals: ‘PorkExpo’ in Foz do Iguaça, Brazilië
  • Afstudeeronderzoek/project gerelateerd aan diervoeding in het buitenland/binnenland
  • Zomeropleiding/cursus in het binnenland/buitenland bijvoorbeeld in Rantsoenplanning bij melkveebedrijven in Viborg, Denenmarken
  • Themadag(en) bijwonen: bijvoorbeeld ’Maagzweren, een onderschat probleem?!’ van HAS Hogeschool in Den Bosch

Aanmelden
Studenten die in aanmerkingen willen komen voor een hbo-studiebeurs, die kunnen hun aanmelding sturen naar info@stichtingbsd.nl. De aanmelding bestaat uit de volgende documenten:

Aanmeldingen voor het schooljaar 2024-2025 kunnen vanaf 6 mei t/m 2 september 2024 ingestuurd worden.

Selectieprocedure 
Op basis van de aanmeldingen wordt gekeken welke kandidaten een bsd-studiebeurs (hbo) ontvangen. Bij deze beurs worden de studenten alleen op basis van de ingestuurde documenten geselecteerd. De kandidaten die concreet weten welke activiteit zij willen uitvoeren en dit het best kunnen onderbouwen wat dit bijdraagt aan hun toekomst in de diervoedersector, hebben de meeste kans om een hbo-studiebeurs te ontvangen. In de documenten wordt gekeken naar:

  1. Motivatie en zakelijk inzicht
  2. Professionaliteit en werkhouding
  3. Kennis van de diervoedersector

Datum uitreiking BSD-studiebeurzen
25 september bij De Heus Animal Nutrition

Meer informatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Yovanna Meyer van Stichting BSD via: info@stichtingbsd.nl of 0857731973 

Scroll naar boven