2024: Nienke Wijnen

Een kijkje in het leven van een oud BSD student

Nienke Wijnen: ’In 2018 startte ik de Bachelor (humane) Voeding & Gezondheid aan Wageningen Universiteit. Opgegroeid op een vleesvarkens en scharrelkippen bedrijf, begon er toch iets te knagen. Ik wilde ook mijn steentje bijdragen aan de agrarische sector! Zodoende besloten om mijn bachelor programma om te gooien, om aan te sluiten op de Master Dierwetenschappen. In het laatste jaar van mijn bachelor (2021) besloot ik me in te schrijven voor de BSD-beurs, op aanraden van een vriendin, die ook de beurs heeft. Met mijn passie voor voeding en de agrarische sector gaf de BSD-beurs een uitkomst om meer kennis te vergaren over veevoeding, en mensen te ontmoeten met dezelfde passie.

Met veel plezier heb ik d.m.v. de beurs een cursus ‘Varkensvoeding voor de nutritionist’ kunnen doen bij Schothorst Feed Research. Hier heb ik veel kennis op mogen doen over de theoretische achtergrond van een nutritionist en mensen leren kennen uit het veld. Hieruit kwamen verschillende casussen vanuit de praktijk waar we samen over konden brainstormen. Dit heeft mijn keuze voor een baan binnen de diervoedersector bevestigd. Dit jaar heb ik mijn Master afgerond en ben vrijwel direct gestart bij De Heus als Trainee Specialist Varkens. Hoewel ik de theoretische kant super interessant vind, wilde ik heel graag dicht bij de boer en de praktijk staan. En theorie en praktijk combineren. In mijn functie als trainee word ik een jaar lang opgeleid om vervolgens in het veld te treden als specialist varkens.

Met dank aan Stichting BSD heb ik de kans gekregen om mijn kennis te verbreden over diervoeding (in de praktijk) en mijn netwerk te verbreden.

Ik heb enorm veel zin om mezelf verder te ontwikkelen binnen onze mooie diervoeder sector en mijn steentje hierin bij te dragen.

Scroll naar boven