2022: Joëlle Benschop

Op het melkveebedrijf van mijn ouders waar ik ben opgegroeid, ontwikkelde ik mijn interesse voor melkveevoeding al snel. Daarom startte ik in 2016 de studie Dierwetenschappen aan de Wageningen Universiteit. In 2019 heb ik de studiebeurs van BSD ontvangen. Omdat ik als Masterstudent theoretisch ben opgeleid en ik de link met de praktijk miste, heb ik de beurs ingezet om de cursus ‘Rundveevoeding voor de Nutritionist’ te volgen bij Schothorst Feed Research. Deze cursus heeft mij laten inzien hoe je theorie en praktijk samen kunt brengen.

Daarnaast heeft Stichting BSD mij ook een opstap naar een interessant netwerk geboden. Door discussiedagen, symposia en een interview over de BSD-beurs in het blad De Molenaar heb ik inspirerende mensen in het werkveld leren kennen. Stichting BSD heeft ook bijgedragen aan de kennismaking met het bedrijf ABZ De Samenwerking waar ik nu mijn eerste baan als Specialist melkveehouderij en Nutritionist ben gestart. In deze twee functies kan ik mijn opgedane kennis en ervaring toepassen op bijvoorbeeld de ontwikkeling van het nieuwe brokkenassortiment en deze ook toelichten op de boer. Andersom worden de praktische ervaringen meegenomen in de keuzes op kantoor.

Kortom, ik ben ontzettend blij dat ik deze kans heb gekregen en ik kan niet wachten om te ontdekken welke kansen en uitdagingen deze sector nog meer te bieden heeft in de toekomst!

Scroll naar boven