2022: Iris van den Belt

Ondanks dat ik in het centrum van Amsterdam ben opgegroeid en zo behalve op de kinderboerderij nog nooit een koe of varken van dichtbij had gezien, wist ik toch dat mijn passie hier lag. Tijdens de minor ‘Foods of animal origin’ in mijn bachelor Animal Sciences ontdekte ik dat de vakken over diervoeding mij het meest interesseerde. Hierom had ik besloten om in mijn master de specialisatie ‘Nutrition and metabolism’ te kiezen. Tijdens mijn scriptie bij de vakgroep Animal Nutrition merkte ik dat ik een duidelijke voorkeur had voor de diersoort varkens. Met behulp van de BSD-studiebeurs heb ik artikel 9 kunnen behalen, een cursus diersoort specifieke proefdierkunde voor varkens.

Tijdens deze cursus heb ik niet alleen meer kennis opgedaan over het houden en managen van varkens, maar ook heb ik meer praktische vaardigheden geleerd zoals insemineren of vaccineren. Dit gaat zeker nog van pas komen tijdens mijn functie als nutritionist varkens bij Koudijs. In 2019 hoorde ik via via van Stichting BSD, besloot meteen te solliciteren en werd als een van de gelukkigen gekozen om de beurs te mogen ontvangen.

Behalve dat je direct een netwerk opbouwt, wat altijd handig is als net of bijna afgestudeerde, heeft de financiële compensatie ook mogelijk gemaakt dat ik mijn kennis en vaardigheden kon verbreden en verbeteren. Zeker een aanrader dus voor alle studenten die een interesse hebben in diervoeding, het is het absoluut waard!

Scroll naar boven