2021: Koen Verbeek

Toen ik de mogelijkheid zag om in te schrijven op de BSD-studiebeurs, wist ik al wel gelijk dat ik hier bij moest zijn. Op dat moment had ik namelijk al de intentie om me op een dergelijke wijze verder te verdiepen in de rundveevoeding. Dit heeft me altijd al geboeid, daarnaast vond ik dat ik er nog wel meer over zou kunnen leren. Met de intentie om de kennis op het thuisbedrijf te kunnen toepassen. Maar niet alleen op het thuisbedrijf, na het afronden van mijn studie, wil ik mijn loopbaan gaan starten. Dit zou kunnen in een diervoeding gerelateerde functie.
De training ‘Basis principes rundvee’ bij Schothorst Feed & Research (SFR), bleek daarvoor een hele goede keuze. Ondanks de digitale trainingen, was de organisatie en het programma goed voorbereid. De trainers wisten de kennis, goed over te brengen en doormiddel van interactieve (groeps)opdrachten, werd er gespard én kennis uitgewisseld met mede-cursisten.

De trainers wisten goed de theoretische kennis te koppelen aan de praktijk. Ze bekeken het ook vanuit een functie als rundveespecialist. De eerste dag werd gestart met de anatomie van het rund, de verschillende voedermiddelen en de samenstelling ervan. Zodat voor iedereen een gelijke lijn werd getrokken en ook een goede opfrissing van de theorie was. Dag twee stond in het teken van de voederwaardering, voer- en wateropname en het inkuilmanagement. De derde dag stond in het teken van de samenstelling van voedermiddelen, droge- en natte bijproducten. Hiervoor kregen we een box met potjes gevulde losse grondstoffen. Dit bracht erg veel interactie, opvolgend volgde er een presentatie vanuit Duynie, over de bijproducten. Dag vier stond in het teken van, de melkproductieregistratie (MPR) én het sturen van het rantsoen, aan de hand van de MPR. Daarnaast werd er een zeer boeiende presentatie gegeven over koe signalen. De laatste dag werd afgesloten met het rantsoen van de droge koeien en werden een paar case studie besproken.

Kortom een waardevolle training, die met behulp van de BSD-studiebeurs mogelijk is gemaakt!

Scroll naar boven