2020: Sven Beekman

Toen ik in 2016  begon met de opleiding Dierwetenschappen wist ik nog niet goed welke richting ik op wilde met mijn opleiding. Tijdens mijn bachelor lag mijn interesse vooral bij pluimvee, maar dit is tijdens de master veranderd naar de voeding van varkens. Zodoende heb ik destijds ook de keuze gemaakt om te specialiseren in Nutritie en Metabolisme van varkens. In 2020 heb ik de BSD-studiebeurs mogen ontvangen, die ik heb ingezet om de cursus Varkensvoeding voor de nutritionist te volgen bij Schothorst Feed Research. Een brede cursus waarin heel veel belangrijke aspecten worden behandeld in relatie tot de voeding van varkens. Voor mij een waardevolle bijdrage, waarin mij veel nieuwe onderwerpen zijn geleerd waar ik weinig tot geen kennis van had. Ik zou het een aanvulling willen noemen op de opleiding, met een mooie map aan kennis die je ten alle tijden kan gebruiken als naslagwerk. 

Daarnaast heeft het ontvangen van de studiebeurs mijn netwerk uitgebreid door het leren kennen van andere mensen in ons vakgebied. Zo heb ik onder andere kunnen helpen als vrijwilliger op het Jongerencongres op 28 september 2021. Een bijeenkomst georganiseerd voor jonge mensen werkzaam in de diervoedersector om kennis te delen en hun netwerk te verbreden.

Kortom, de BSD-studiebeurs biedt de kans om zowel kennis als een netwerk te vergroten, dus ik kan iedereen die twijfelt om te solliciteren alleen maar aanraden om het te doen!

Scroll naar boven