2020: Kim de Wit

Van jongs af aan ben ik opgegroeid met dieren en ik wist dan ook al gelijk dat ik later met dieren wilde gaan werken. Diervoeding heeft mij altijd al aangesproken, aangezien voeding een heel belangrijke rol speelt in het houden van dieren. Niet alleen om ze gezond te houden en goed te laten functioneren en produceren, maar ook omdat dit een hele grote kostenpost is voor de veehouder. Het is daarom een leuke uitdaging om voeders samen te stellen die zo optimaal mogelijk zijn voor zowel de dieren als voor de veehouder. Vanwege mijn interesse voor de diervoeding was voor mij de keus niet heel moeilijk om in mijn master voor de specialisatie diervoeding te gaan.

Zelf ben ik heel erg voorstander van het combineren van theorie met praktijk, maar aangezien de opleiding heel theoretisch is ingesteld, mistte ik toch wel de praktische kant tijdens mijn studie. Stichting BSD heeft mij geholpen om tijdens mijn masterstudie de praktische kant van diervoeding mee te nemen, wat voor mij echt heel veel waard is. In overleg met Schothorst Feed Research heb ik de beurs ingezet om de cursus ‘Rundveevoeding: basisprincipes’ te volgen bij Schothorst Feed Research om mijn kennis over rundveevoeding uit te breiden. Naast de interessante cursus was dit ook een goede gelegenheid om mijn netwerk uit te breiden. Het (laagdrempelig) kunnen opbouwen van je eigen netwerk is dan ook een erg waardevolle toevoeging van de studiebeurs. Ik wil Stichting BSD daarom nogmaals erg bedanken voor deze mooie kans om mij verder te ontwikkelen in de diervoedingssector!

Tijdens mijn studie wilde ik geen focus leggen op één bepaalde diersoort, omdat ik zowel herkauwers als varkens heel leuke en interessante dieren vindt. Tijdens mijn masterstudie heb ik een stage opdracht bij Fransen Gerrits uitgevoerd die gericht was op varkens en na het afronden van mijn studie ben ik hier gestart als productmanager zeugen. Ik denk dat dit een leuke en uitdagende baan is, waarin ik de theorie en praktijk mooi kan combineren!

Scroll naar boven