2020: Angelique Heeman

Ruim 2,5 jaar geleden zat ik met een aantal bestuursleden van Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD) via Microsoft Teams te praten (in verband met de Covid-19 pandemie) over de toekomst van de agrarische sector, specifiek de diervoedersector, en wat mijn toekomst perspectief in deze sector zou zijn.

Als boerendochter heb ik altijd al een voorliefde voor dieren en affiniteit met de agrarische sector gehad. Om deze reden was het dan ook geen verrassing dat ik in 2016 gestart ben met de Bachelor opleiding Dierwetenschappen. Tijdens de Bachelor opleiding is de interesse en passie voor diervoeding steeds meer gegroeid, welke ik gedurende de MSc opleiding Animal Sciences verder hebben kunnen uitbreiden door de specialisatie Nutrition and Metabolism te volgen gefocust op rundvee en varkens.

Stichting BSD heeft het mogelijk gemaakt om ook buiten de ‘schoolbanken’ praktijkervaring op te doen en je netwerk te vergroten. Als curriculaire activiteit heb ik één module omtrent Applied Swine Nutrition gevolgd als onderdeel van de meerdaagse cursus ‘Feed & Nutrition’, welke georganiseerd en gegeven werd door Schothorst Feed Research. Een leerzame en interessante dag, waar ik veel van heb mogen opsteken.

Kortom, met behulp van Stichting BSD heb ik mijn kennis in diervoeding weten te vergroten door onder andere het volgen van de bovengenoemde curriculaire activiteit en verschillende congressen. Hierdoor heb ik met veel passie een goede basis gelegd voor mijn eerste baan bij ForFarmers als Veevoedkundig Samensteller.

Nogmaals wil ik Stichting BSD bedanken voor de mogelijkheid om deze beurs te ontvangen!

Scroll naar boven