stichting bsd logistiek

Studenten diervoeding ontvangen studiebeurs van bedrijfsleven

13 studenten diervoeding – waarvan 3 hbo-studenten en 10 WUR-studenten – ontvingen woensdagavond aan het eind van de ‘Discussion evening Future feed’ van studentenvereniging De Veetelers een studiebeurs van Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD).

Feestelijke uitreiking
Ook dit jaar was er weer een feestelijke uitreiking. Dit keer in samenwerking met de studentenvereniging De Veetelers. De uitreiking was na de Discussion evening van De Veetelers met als onderwerp ‘Future Feed’ op 19 oktober in het Forum-gebouw van Wageningen Universiteit. De studenten werden die avond geïnspireerd met kennis en verhalen over het verleden van de sector en hoe de sprekers de toekomst zien voor de jonge professionals. De studenten ontvingen een mooie bos bloemen én een jaarabonnement van het magazine De Molenaar. Met de studiebeurzen biedt de stichting de studenten een goede start en een ingang naar het bedrijfsleven aan. De stichting reikt elk jaar studiebeurzen uit aan studenten die zich tijdens hun studie Animal Sciences aan de Wageningen Universiteit specialiseren in de richting diervoeding.

BSD-voorzitter Henk Flipsen: “Deze groep van 13 studenten in dit studiejaar kunnen zich weer voegen bij het illustere gezelschap van 176 jonge feed professionals die de afgelopen jaren een feed community zijn gaan vormen. Dat is erg belangrijk voor onze sector en deze studenten vormen een selecte groep met prachtige carrièrekansen in onze uitdagende diervoedersector”.

BSD-studiebeurs voor hbo-studenten
Dit jaar ook weer goed nieuws voor hbo-studenten die de afstudeerrichting diervoeding hebben gekozen! Stichting BSD heeft studiebeurzen uitgereikt aan 3 hbo-studenten. De BSD-studiebeurs (hbo) bestaat uit een bedrag van maximaal €1000,- die besteed mag worden aan diervoeding gerelateerde activiteiten. De stichting hoopt de komende jaren meer hbo-studenten te enthousiasmeren voor de diervoedersector en meer hbo-studenten aan te trekken voor een BSD-studiebeurs.

BSD-studiebeurs
Elk jaar kent de Stichting BSD studiebeurzen toe aan studenten die geselecteerd zijn uit een grote groep aanmeldingen. Belangrijk bij de selectie zijn de motivatie en vakgerichtheid van de studenten maar natuurlijk ook de behaalde studieresultaten. De beurzen bestaan uit een vast bedrag en daarbovenop een geldbedrag dat besteed kan worden aan activiteiten die tot verdieping leiden. 

Bestuurslid Nico de Vos: “De studenten die we dit jaar gesproken hebben, realiseren zich dat de huidige veehouderij in Nederland onder het vergrootglas ligt. Ze realiseren zich dat we in Nederland vaak een voorbeeldfunctie hebben gehad voor de wereld, maar dat zeker in Nederland gevraagd wordt naar een andere kijk. Door de BSD-studiebeurs hopen we hen meer inzicht en mogelijkheden te geven om te komen tot oplossingen en kansen.”

Toekomstbestendige diervoedersector
De voorlichtings- en wervingscampagne van de stichting bestaat onder meer uit het aanbieden van beurzen, stages en gastcolleges. De stichting is een initiatief van de diervoedersector in Nederland. De bestuurders van Stichting BSD opereren op persoonlijke titel en hebben een nauwe relatie met de gehele diervoedersector. Zij zijn werkzaam voor de diervoederindustrie, onderzoeksinstellingen of werknemersorganisaties. De behoefte aan hooggekwalificeerde medewerkers wordt breed gedragen. 

Stichting BSD zoekt sponsoren en vrienden van de stichting 
Wilt u als bedrijf, vereniging, organisatie bijdragen als sponsor? Heel graag! U helpt ons met uw financiële bijdrage om onze missie te bereiken. Daarnaast kan u ook vriend van de stichting worden doormiddel van bijdragen in goederen en/of diensten. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via info@stichtingbsd.nl

Scroll naar boven