bsd nieuws man bij machine stichting bsd

Studenten diervoeding ontvangen studiebeurs van bedrijfsleven

17 studenten diervoeding – waarvan 3 hbo-studenten – ontvingen dinsdagmiddag aan het eind van het Jongerencongres een studiebeurs van Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD). 

Feestelijke uitreiking
Na een toch wat sombere digitale uitreiking vorig jaar, heeft de stichting dit jaar de uitreiking gecombineerd met het Jongerencongres op 28 september in Het Turfschip te Etten-Leur. De meeste studenten hebben van de gelegenheid gebruikt gemaakt om deel te nemen aan het congres. Natuurlijk ontvingen zij ook een mooie bos bloemen én jaarabonnement van het magazine De Molenaar. Met de studiebeurzen biedt de stichting de studenten een goede start en een ingang naar het bedrijfsleven aan. De stichting reikt elk jaar studiebeurzen uit aan studenten die zich tijdens hun studie Animal Sciences aan de Wageningen Universiteit specialiseren in de richting diervoeding.

Bestuurslid Karin van de Belt: “Tijdens de selectiegesprekken bleek dat de studenten zich zeer bewust zijn van de transitie in de veehouderij. Diervoeding speelt een rol in deze transitie. Door goede kennis van de behoefte van het dier en van (nieuwe) grondstoffen, is het mogelijk om een dier zo precies mogelijk te voeren met zo weinig mogelijk verliezen. Hiervoor komt steeds meer data beschikbaar. Juist de jonge specialisten kunnen een belangrijke rol spelen bij het verzamelen, verwerken en benutten van al deze data. Stichting BSD wenst de studenten veel succes met hun studie en toekomstige carrière.”

BSD-studiebeurs voor hbo-studenten
Dit jaar ook goed nieuws voor hbo-studenten die de afstudeerrichting diervoeding hebben gekozen! Stichting BSD heeft studiebeurzen uitgereikt aan 3 hbo-studenten. De BSD-studiebeurs (hbo) bestaat uit een bedrag van maximaal €1000,- die besteed mag worden aan diervoeding gerelateerde activiteiten. De stichting hoopt de komende jaren meer hbo-studenten te enthousiasmeren voor de diervoedersector en meer hbo-studenten aan te trekken voor een BSD-studiebeurs.

BSD-studiebeurs
Elk jaar kent de Stichting BSD studiebeurzen toe aan studenten die geselecteerd zijn uit een grote groep aanmeldingen. Belangrijk bij de selectie zijn de motivatie en vakgerichtheid van de studenten maar natuurlijk ook de behaalde studieresultaten. De beurzen bestaan uit een vast bedrag en daarbovenop een geldbedrag dat besteed kan worden aan activiteiten die tot verdieping leiden. 

Bestuurslid Marcel Roordink: “De studenten die dit jaar een studiebeurs ontvangen hebben worden gekenmerkt door het ambitieniveau en de wil om een bijdrage te leveren aan de transitie van de veehouderij en de diervoederindustrie in de nabije toekomst.”

Toekomstbestendige diervoedersector
De voorlichtings- en wervingscampagne van de stichting bestaat onder meer uit het aanbieden van beurzen, stages en gastcolleges. De stichting is een initiatief van de diervoedersector in Nederland. De bestuurders van Stichting BSD opereren op persoonlijke titel en hebben een nauwe relatie met de gehele diervoedersector. Zij zijn werkzaam voor de diervoederindustrie, onderzoeksinstellingen of werknemersorganisaties. De behoefte aan hooggekwalificeerde medewerkers wordt breed gedragen. 

Stichting BSD zoekt sponsoren
Wilt u als bedrijf, vereniging, organisatie bijdragen als sponsor? Heel graag! U helpt ons met uw financiële bijdrage om onze missie te bereiken. Wij bieden u als tegenprestatie een vermelding op onze website en houden u op de hoogte van de voortgang van de stichting. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via info@stichtingbsd.nl

Scroll naar boven