mg 5349 organisatie team scaled aspect ratio 900 630

Jongerencongres: mogelijkheden voor Artificial intelligence in diervoedersector

Artificial Intelligence (AI) raakt steeds meer verweven in ons dagelijks leven. Ook voor de diervoedersector zijn de mogelijkheden grenzeloos: van het verbeteren van productieprocessen en kwaliteitsnormen tot het vergroten van wetenschappelijk inzichten in genetica en ziektebestrijding in de dierlijke sector. Tijdens het congres werden verschillende sprekers uit de diervoedersector en experts op het gebied van AI uitgenodigd om hun kennis en ervaring te delen.

Twee BSD-studenten, Dieke Verbeek en Britt de Roos, hebben afgelopen weken meegeholpen om het congres te organiseren.

Wat betekent AI voor de diervoedersector?
“Het gebruik van data is een noodzakelijke voorwaarde om AI technologie in te zetten. We zijn hierbij onafhankelijk van de industrie waarin we zitten. Crosssector samenwerking zou ons daarbij kunnen helpen.”, stelt Janou van de Vorst, CEO ViaMagnefiek BV. “In de diervoedersector is het potentieel van toepasbaarheid erg hoog. Het lerend effect moet echt voorop staan: enkel door trial and error zal het steeds meer toegepast kunnen worden.”

Vervolgens mochten drie sprekers uit de sector uitleggen hoe zij AI reeds toepassen binnen hun bedrijf. Zo werd er onder andere gesproken over de voordelen en uitdagingen van het gebruik van AI in de veehouderij, de mogelijkheden om de groei en gezondheid van het dier beter op te volgen en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van data-analyse en machine learning.

“Door te blijven investeren in nieuwe technologieën en onderzoek, bewijzen Belgische en Nederlandse diervoederproducenten dat ze klaar zijn voor de toekomst en dragen ze bij aan een gezonde en duurzame voedselketen”, besluit Fleur Aarsse, voorzitter van de Young Feed Professionals.

Op 28 mei verzamelden zo’n 140 Belgische en Nederlandse Young Feed Professionals zich voor de 8ste editie van het Jongerencongres. Het centrale thema van dit congres: AI en de mogelijkheden in de diervoedersector. Het Jongerencongres is een jaarlijks event, georganiseerd door jonge professionals uit de Belgische en Nederlandse diervoedersector. De 8ste editie van het Jongerencongres was een groot succes. De organisatoren blikken dan ook terug op een geslaagde dag en kijkt uit naar de volgende editie van het congres.

Bron: Nevedi, BFA en FDL

Scroll naar boven