2022: Maike Oegema

Nutritionist Rundvee bij Agrifirm

Mijn naam is Maike Oegema en ik werk als Nutritionist Rundvee bij Agrifirm. Ik doe dit werk nu bijna 4 jaar met heel veel plezier. Hiervoor heb ik Dierwetenschappen aan Wageningen University & Research gestudeerd, met als master Diervoeding. In 2016 heb ik de BSD-studiebeurs ontvangen en met de beurs een cursus Rundveevoeding gevolgd. Deze cursus heeft mij nog meer gemotiveerd om in de rundveevoeding verder te gaan. De rundveevoeding is een dynamisch werkveld met veel uitdagingen en kansen. Mijn doel is om onze melkvee-, geiten- en vleesveehouders te ondersteunen om optimaal te presteren op hun bedrijf.

Hoe ziet een dag als nutritionist eruit werd mij gevraagd. Het korte antwoord daarop is: elke dag is anders! Meestal klap ik rond 7.30 uur mijn laptop open en ga ik aan de slag. Ik houd mij bezig met wat herkauwers nutritioneel nodig hebben. Ik ben samen met mijn nutritie collega’s met name bezig met de eisen waar onze mengvoeders aan moeten voldoen, de rantsoennormen en het technisch ondersteunen van onze buitendienst. Daarnaast ben ik regelmatig betrokken in diverse projecten. De variatie aan werkzaamheden en contacten met werknemers vanuit het hele bedrijf vind ik super. Ik heb veel contact met de andere nutritionisten, productmanagers, bedrijfsadviseurs, productie, optimalisatie, R&D en diverse collega’s die actief zijn in het buitenland voor de Royal Agrifirm Group.

Bij Agrifirm maak je als nutritionist deel uit van het nutritieteam voor alle diersoorten. Ik werk specifiek als rundveenutritionist en heb twee directe collega’s die ook gespecialiseerd zijn in rundvee en daarnaast bestaat ons team uit gespecialiseerde pluimvee- en varkensnutritionisten. Het is een ontzettend enthousiast team waar altijd een goede sfeer hangt.

Nadat mijn werkdag voor Agrifirm erop zit, vertrek ik naar het melkveebedrijf dat ik samen met mijn ouders heb. Hier houden we 125 melkkoeien met bijbehorend jongvee. De combinatie tussen kantoorwerk en de boerderij bevalt mij erg goed. Op de boerderij doe je ideeën op voor het werk bij Agrifirm en andersom ook.

Scroll naar boven