2022: Maartje Reitsma

Nutritionist Hartog Paardenvoeders

Drie jaar geleden ben ik als stagiaire bij Hartog terecht gekomen en ben er tot mijn afstuderen part time blijven werken. Na het afronden van mijn Master Animal Sciences aan de WUR ben ik full time aan de slag gegaan als Nutritionist bij Hartog. Hartog is een grasdrogerij in Noord-Holland en richt zich vooral op ruwvoerproducten voor paarden. Een van de dingen die ik heel leuk vind aan Hartog is dat het ruwvoer voor onze producten wordt gewonnen van weilanden in de directe omgeving van ons bedrijf. 

Als nutritionist werk ik aan het ontwikkelen van nieuwe ruwvoerproducten en aan het bewaken van onze kwaliteit. Een van de dingen die ik leuk vind aan mijn functie is dat ik contact heb met veel verschillende collega’s. Ik heb bijvoorbeeld contact met mensen van marketing, financiën, inkoop en productie. Op een gemiddelde dag beantwoord ik vragen van paardeneigenaren of dealers over onze producten. Voor kwaliteit werk ik bijvoorbeeld aan het op orde maken van certificaten en controles. Daarnaast sta ik regelmatig op een beurs om mensen kennis te laten maken met ons merk. 

De ontwikkeling van een nieuw product is een project wat een langere periode loopt. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten stel ik de recepten samen en verzorg ik de analyses. Dit kan voor ons eigen merk zijn of voor merken die met ons samen willen werken. Het realiseren van een nieuw product doen we met het gehele team samen. Samen met productie kijken we of we in staat zijn het product te maken door een test-batch te maken. Bij een test-batch kijken we naar hoe het product eruitziet, hoe het voelt en bijvoorbeeld hoe het ruikt. Dit is een controle punt waarop we met het team bespreken of iedereen tevreden is en wat er eventueel aangepast moet worden. Als iedereen tevreden is wordt de test-batch naar paarden gebracht die de smakelijkheid gaan testen. Ondertussen kijken we samen met marketing hoe de verpakking eruit moet zien en wat we graag aan paardeneigenaren willen vertellen. 

Het ontwikkelen van een nieuw product is echt een proces en als we een samenstelling hebben gevonden waar we met zijn alle trots op zijn, is dat een geweldig gevoel. Ik ben helemaal op mijn plek bij Hartog en ben blij dat ik deze functie kan uitoefenen door mijn Master aan de WUR en de cursussen die ik door Stichting BSD heb kunnen volgen. 

Scroll naar boven