2021: Jordi Lensink

Onderzoeker Ingredients bij Denkavit

Voor die mensen die net als ik houden van afwisseling, val je als onderzoeker Ingredients bij Denkavit met je neus in de boter! Om een beeld van deze afwisseling te geven, heb ik wat gebruikelijke taken als voorbeeld in een dagschema gezet.

7.00 – 12.30: de dag begint vroeg in onze eigen kalverenstal. We zijn bezig met een proef waarbij de hypothese onder andere is dat de microbiota beter gebalanceerd wordt. Om dit na te gaan, verzamelen we vandaag mestmonsters die onder andere op microbiota gemeten zullen worden.
12.30 – 13.15: na de hele ochtend in de stal te hebben gezeten, is het tijd voor lunch! Tegenover Denkavit ligt een mooi bos waar we vaak een lunchwandeling maken.
13.15 – 14.15: het eerste uurtje na de lunch ga ik eerst door mijn e-mail heen. E-mails kunnen betrekking hebben op van alles, zoals klantvragen, vragen van collega’s, afspraken m.b.t. (nieuwe) projecten, etc. Mocht de hoeveelheid e-mails meevallen, dan is dit ook een goed uurtje om wat literatuur te lezen.
14.15-16.15: naast het werk in de stal tijdens een proef, heeft een onderzoeker natuurlijk ook werk na de tijd. In de komende 2 uur ga ik aan de gang met de verkregen data uit een biggenproef die we vorige week hebben afgerond, ook uitgevoerd in onze eigen stallen.
16.15 -… : de dag is vroeg begonnen, dus laten we proberen het niet te laat maken. Als afronding bereid ik wat voor met betrekking tot een nieuw project bij vleeskuikens waar ik morgen een afspraak over heb. Zelf hebben we helaas (nog) geen vleeskuikenstallen, dus deze afspraak is op een externe locatie. Binnen deze proef willen we kijken of we een reststroom uit de Food kunnen toepassen in vleeskuikenvoer.

Al met al een diverse baan, die goed aansluit op de opleiding Dierwetenschappen!

Scroll naar boven