2020: Nick van den Pol

Technical Sales Manager Ruminants bij Cargill

Mijn naam is Nick van den Pol, 25 jaar oud. In 2016 heb ik de BSD studiebeurs mogen ontvangen. In die zomer heb ik de opleiding dier- en veehouderij afgerond in Dronten en ik ben daarna begonnen aan de studie Animal Sciences in Wageningen, in de richting van diervoeding en agrarische economie.

Sinds 2 jaar ben ik werkzaam bij Cargill. Daarnaast heb ik samen met mijn ouders een melkveebedrijf in Ruinerwold (Drenthe). Cargill is (onder andere) een internationaal werkende ontwikkelaar en producent van premixen, concentraten, additieven en specialiteiten, en is op de Nederlandse markt actief onder de merknaam Provimi. De fabriek van Cargill staat in Rotterdam en er staat een proefbedrijf in Velddriel (dichtbij Den Bosch) en ik ben op beide locaties regelmatig te vinden. Mijn functie draagt de titel ‘Technical Sales Manager Ruminants’. In de praktijk betekent dit dat wij samen met ons rundveeteam mengvoederbedrijven en hun rundveehouders in West-Europa ondersteunen op het gebied van voeding en management. 

Het is haast onmogelijk om een standaard werkdag te beschrijven. Het werk is zeer afwisselend en dit maakt het werk voor mij dan ook erg leuk! Wij gaan mee naar rundveehouders als tweedelijns adviseur, geven trainingen aan mengvoederbedrijven en veehouders, helpen mee met het samenstellen van mineralen, krachtvoeders en rantsoenen en helpen bij begeleiden van voerproeven. Veel van mijn eigen klanten zitten in Midden- en Zuid-Nederland, België en Spanje. Al met al betekent dit dat ik veel onderweg ben en veel in de auto zit. Als ik zaken moet uitwerken doe ik dit veelal vanuit huis. Door de coronacrisis is het af en toe lastiger om te reizen en werken we meer online. Gelukkig heb ik thuis op de boerderij de beste werkplek tussen de koeien. 

Waarom ik voor een baan bij Cargill heb gekozen?
Mijn major thesis voor Diervoeding heb ik bij Cargill uitgevoerd. Gedurende dit halve jaar leerde ik langzaam ook de organisatie en het team kennen. Ik kwam erachter dat het bedrijf super veel mogelijkheden biedt om mijzelf continue verder te ontwikkelen en bovendien hebben we een gezellig team waarmee je kunt optrekken. Ook al ben je veel alleen onderweg, het is fijn om te weten als je weet dat collega’s voor je klaar staan en je ze altijd even kunt raadplegen. 

Wat vind ik het leukste aan mijn baan?
De afwisseling. Doordat wij in een groot gebied werken heb je te maken met wisselende grondsoorten, diverse bedrijven en ondernemers zijn de uitdagingen overal net weer anders. Dat is en blijft een mooi. Gelukkig blijft de koe overal hetzelfde. 

Scroll naar boven