2020: Joris Hendriks

Technisch nutritioneel specialist bij Solfeed Feed Service

Vorig jaar september besloot ik om als technisch nutritioneel specialist te beginnen, zo is mijn werk omschreven in de arbeidsovereenkomst. 
Als je het me nu vraagt wat voor werk ik doe, omschrijf ik mijn baan eerder als ‘Stal nutritionist’. Wat houdt dit in: dagelijks bezoek ik varkenshouders waarvoor wij klantspecifieke voeders formuleren.
Op basis van het beeld in de stal, pas ik in overleg met de varkenshouder de voeders aan indien nodig. Dit kan vanuit ons kantoor of ter plekke op mijn laptop. Op deze manier probeer ik gedurende de samenwerking met varkenshouders, voeders te optimaliseren die zo goed mogelijk bij de dieren passen.
Alhoewel we veel kunnen sturen met voer op een bedrijf, zijn veel meer factoren van invloed op het succes op een bedrijf. Daarom ondersteun ik ook met technische begeleiding, om samen met varkenshouders verbeterpunten op het bedrijf te overwegen die niet gerelateerd zijn aan de voersamenstelling.

Oftewel een baan waarbij elke dag wordt gevraagd om theorie en praktijk intensief te combineren, en tegelijkertijd resultaatgericht met varkenshouders samen te werken.

Scroll naar boven